Pojdi na glavno vsebino

Obiskali smo dirkališče LindauRing: odlična steza za trening (opis, cena, video)

Obiskali smo dirkališče LindauRing: odlična steza za trening (opis, cena, video)

Sredi septembra smo novo slovensko dirkališče izkoristili kot lokacijo za 'teambuilding' ekipe Čarman Motosport in na lastne oči preizkusili, kako se na stezi obnesejo CHD motorji. Blizu Petišovcev je zrasla kilometer dolga in med sedem in osem metrov široka steza, ki pa ima razmeroma dolgo ravnino, tako da hitrosti lahko presežejo 200 km/h.

Pista je sicer kratka, ampak zelo dobra za trening. Na začetku se je zdelo, da je preveč zaprta in da se v ovinkih sploh ne bo dalo odpreti plina, ampak kmalu smo lepo brusili kolenske ščitnike in do konca odpirali (ta kratko) ročico za plin. Asfalt ima sicer nekaj grbin, a za dobro nastavljen motor ne predstavljajo bistvenih težav, lastnik Čaba Lazar (bivši spidvejist) pa pravi, da bodo ravno v teh dneh stezo še izboljšali.

LindauRing vidimo predvsem kot odlično priložnost za motoriste iz severovzhodnega konca Slovenije, saj si lahko trening privoščijo tako rekoč pred kosilom. No, pa tudi za ostale Slovence ni predaleč: približno dve uri se boste Ljubljančani vozili do steze v samem kljunu slovenske kokoške, kjer, to ne smemo pozabiti, prijazni ljudje znajo tudi kaj dobrega skuhati za pod zob.

Takoj zraven sta tudi proga za spidvej in manjša steza za motokros, vse skupaj pa je dovolj oddaljeno od naselja, da hrumenje motorjev ne moti prebivalcev. Na voljo je elektrika (samo 220V), pogrešali pa smo stranišče. A vseeno: pomembno je, da steza sploh obstaja. Občutki v vožnji so bili fenomenalni. Pridemo še!

Urnik, cene, kontakt

Steza je odprta vsak dan od 9:00 do 19:00, cena za dnevni najem je 30 EUR oziroma 20 EUR za polovico dneva. Za vožnjo se je treba prijaviti na mobilno številko 031 888 175 (Zita Lazar). Oprema kompletne zaščitne opreme je obvezna, pred vožnjo se podpiše izjava. Dogajanje na dirkališču lahko spremljate na Facebook strani LindauRing.

Video:

Lokacija:

Fotogalerija


PREBERITE ŠE


KOMENTARJI


© 2015 - 2024 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...