Pojdi na glavno vsebino

Gašper Čarman: »Ne, 11. Slovenskega dneva na Grobniku ne bo.«

Ker vprašanja glede letošnjega Slovenskega dneva na Grobniku kar ne nehajo deževati, smo se odločili podati obsežnejšo razlago, čemu smo se po desetih letih organizacije največjega moto dogodka v Sloveniji odločili za, hja, recimo temu – premor.

Torej 11. Slovenskega dneva res ne bo?
Tako je, res ga ne bo.

Kje je glavni razlog? Ste z ekipo želeli zaokrožiti organizacijo z okroglo številko ali vas morda skrbi, da bi spet deževalo?
Dejavnikov je več. Vreme še zdaleč ni razlog, saj smo imeli v desetih letih le dvakrat dež in enkrat močnejši veter, preostalih sedem let pa nas je razvajalo toplo sonce. Nad vremenom se nima smisla pritoževati. Res pa je, da smo želeli dogodek pripeljati do okrogle številke in zato lani še malo 'stisnili'. Treba se je zavedati, da je organizacija takega dogodka velik organizacijski zalogaj in da je meni in bližnjim, tako sodelavcem kot družini, Slovenski dan na Grobniku požrl kar nekaj živcev. Poleg tega se je dogodek odvijal ravno v času, ko imamo največ dela s servisi.

Katero leto je bilo rekordno po številu obiskovalcev?
Rekordni obisk smo zabeležili leta 2008, ko je Grobnik v dveh dneh obiskalo 12.000 obiskovalcev. Vzdušje v vrhunskem vremenu je bilo fenomenalno. Tega leta se res rad spominjam.

Kaj boš počel te dni, ko bi moral organizirati Slovenski dan na Grobniku? A ti ne bo nič dolgčas?
Nikakor. Po dolgem času bom ta čas preživel z družino. To bo nekaj novega za nas. Prav veselim se.

Kaj pa na to odločitev pravijo motoristi, ki so redno hodili dirkat in gledat vožnje na hrvaškem dirkališču?
Od veliko prijateljev in znancev sem že slišal, da je motoristom in motoristkam žal. Ampak naj bodo pomirjeni. V glavi se že kuhajo nove ideje za popestritev domače moto scene. Ne bo nam dolgčas.

foto: ESPA.si (Slovenski dan na Grobniku 2014)


KOMENTARJI


© 2015 - 2024 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...