Pojdi na glavno vsebino

Honda VFR 1200 X Crosstourer - Olga in vzmetenje Wilbers: več poguma za ovinke

Honda VFR 1200 X Crosstourer - Olga in vzmetenje Wilbers: več poguma za ovinke

Vas zanima, kako se vzmetenje Wilbers obnese na Hondinem potovalnem enduro motorju VFR 1200 X Crosstourer? Tako jo poznajo ostali motoristi, njen lastnik Matej pa jo kliče kar Olga. Tokratni zapis je malo daljši in neobičajen, ampak se splača prebrati do konca :)

Najbrž ji ne boste zamerili, da tudi ona pozna tisto ljudsko: »Vse ob svojem času«. Olga, namreč. Potrpežljivo jih je lani za seboj pustila 10.000 v pričakovanju – morda pa bo. Novo sezono je prav tako hrabro zastavila misleč, da se zdaj, zdaj zgodi. In se je. Ravno na dan, ko je že sredi sezone olupila novih 10.000.

In kdo je Olga? Tista, ki ni pri najbolj shujšanih ... Tista, ki ni pri najhitrejših ... In tista, ki nikoli ni bila dolgočasna – ima le dolgočasno 'fabriško' ime Honda VFR 1200 X Crosstourer. Fotografija iz njene osebne izkaznice je priložena. Ampak bo treba po novo. Osebno izkaznico, namreč. Ker so ji Gašper s prigovarjanjem, Matej papirološko, Dule pa z gedorami spremenili identiteto. Kot bi Olgo pred poletjem celo zimo gnali v fitnesu – iz udobne križarke je postala čvrsta, natrenirana zver, ki mi poleg tega pove več kot mi je povedala nekoč. Kot bi dogajanje pod gumami namesto 'instant prevoda' prevajal certificirani prevajalec.

Vsaj tak je občutek. Njeno muhavost 'pri šprintu' in 'okrog vogalov' je ozdravil Wilbersov komplet. Progresivne vzmeti pod kljunom + nastavljivi amortizer pod ritjo = tranformacija iz dame v nekulturno, nevzgojeno, z bontonom popolnoma skregano huliganko. Ja, super se pelje! Pogumnejša je na ovinkih, ne kaže s prstom na vsako luknjo in iskreno govori, kako se počuti v vsakem trenutku. A mi je žal? Je. Da se kirurški poseg ni zgodil prej.

Gašper, Matej in Dule – hvala za celo proceduro od vzbujene želje do dobave in montaže Wilbersovega drobovja! Kdor razmišlja in še ni razmislil ga morda prepriča ali odvrne moja izkušnja: za 'jurja' dobil nov motor. Zato bo letošnje pismo dedku Mrazu kratko in jedrnato: »Prinesi mi, prosim, še več oviiiinkooooooooov!!!«

Matej, najlepša hvala za duhovit in obširen komentar, tebi in Olgi pa še na mnoga leta! In kilometre, seveda.

Fotogalerija


PREBERITE ŠE


KOMENTARJI


© 2015 - 2024 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...