Pojdi na glavno vsebino

Alpe Adria CHD: odlična predstava Božiča na Grobniku (video)

Alpe Adria CHD: odlična predstava Božiča na Grobniku (video)

David Božič je na hrvaškem Grobniku dosegel zmago in drugo mesto v državnem prvenstvu, v prvenstvu Alpe Adria pa je v konkurenci enaindvajsetih dirkačev zabeležil uvrstitvi na peto in sedmo mesto.

Po dirkah na Slovaškem in Madžarskem se je regijsko prvenstvo Alpe Adria v cestnohitrostnemu motociklizmu odvilo na hrvaškem dirkališču Grobnik, kjer ima David Božič skupaj s celotno ekipo največ izkušenj. Na reško dirkališče se je ekipa Čarman Motosport odpravila že v četrtek in si vzela čas za trening in iskanje nastavitev na dirkalnem BMW-ju S1000RR. »Predvsem smo se osredotočili na izbiro zmesi in tlak v gumah. Uspelo nam je najti nastavitev, ki je Davidu zelo ustrezala,« je komentiral mehanik Gašper Čarman. »Časi sicer niso bili rekordni, a tudi ostali tekmovalci niso bili zelo hitri. Najhitrejši čas dirke je bil 1:32,2, kar za ta nivo dirkanja ni nič posebnega. Grobnik je res zrel za obnovo in preplastitev, potem bomo lahko spet dosegali rekordne čase.«

Božič je sobotne kvalifikacije zaključil na šestem mestu, kar je pomenilo dobro izhodišče za dirko. »Štart mi je odlično uspel, na dirki sem delal konstantne čase in se boril za četrto mesto, a bil žal večkrat oviran s strani voznikov, ki so zaostajali za en krog. Štiri kroge pred koncem sem zdrsnil na šesto mesto, nato pa si v zadnjem krogu v Zagrebškem zavoju priboril peto mesto in zmago v državnem prvenstvu,« je povedal Božič, ki je na dirki dosegel najhitrejši čas kroga 1:32,704.

V nedeljo je štartni položaj še izboljšal, saj je dirko začel s četrtega mesta. Na štartu dirke v močni burji se je izstrelil v vodstvo, nato pa počasi izgubljal mesto za mestom in v cilj pripeljal na sedmem mestu v razredu Superstock 1000 prvenstva Alpe Adria in kot drugi Slovenec za Ivanom Hrženjakom (Yamaha YZF-R1) in pred Matejem Kraljičem (Kawasaki ZX-10R).

»S celotnim vikendom sem zelo zadovoljen. Dosegli smo želene rezultate in upam, da bomo uspeli zadržati ritem do konca sezone,« je po uspešnem dirkaškem vikendu dejal Gašper Čarman. Prihodnji dve dirki bosta 16. in 17. julija na dirkališču Most na Češkem.

Video:

Povezave:

Fotogalerija


PREBERITE ŠE


KOMENTARJI


© 2015 - 2024 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...