Pojdi na glavno vsebino

Čarman Motosport svetuje: oklepi – plastike – poliestri za športne motocikle

Čarman Motosport svetuje: oklepi – plastike – poliestri za športne motocikle

Cene oklepov za športne motocikle se zelo razlikujejo, a ni nujno, da se cenejša začetna investicija tudi izplača.
Zgodilo se je že, da je stranka sama prinesla plastike za motor in rekla, da so »samo za namestiti.« A izkazalo se je, da smo porabili ogromno časa za vrtanje lukenj, nameščanje hitrih sponk in prilagajanje zaradi površne izdelave. Če bi hoteli, da so vsi spoji 'v nulo' pa bi bilo potrebno še znatno več časa. Poleg tega je bila površina na nekaterih mestih porozna, polna luknjic, kar pomeni, da je do dobrega končnega izgleda motorja še dolga pot – pred barvanjem in lepljenjem bi bilo potrebno nanašati kit.

Z oklepi slovenskega proizvajalca Carbonin imamo največ izkušenj. Cena je res nekoliko višja od nekaterih oklepov, ki jih lahko kupimo preko spleta, a ko jih enkrat začneš nameščati na motor, je hitro jasno, zakaj. Oklepi Carbonin imajo pripravljene luknje, lahko pa se jih naroči tudi z že nameščenimi hitrimi sponkami, kar pomeni, da so praktično nameščeni v nekaj minutah (pod pogojem, da nosilci niso krivi od padca ali kaj podobnega). Prav tako so pri izdelovalcu pregledani vsi robovi, tako da se pri montaži vse lepo ujema.

Še en razlog, zakaj se splača v začetku plačati malo več, pa je priprava plastik za lakiranje oz. lepljenje nalepk. Na Carboninovih izdelkih je površina gladka, da se jih lahko brez dodatnih priprav barva oz. lepi.

Na ogled in otip pa je razlika tudi v sami kvaliteti materiala (kako prožne so, se pokaže pri montaži, transportu in padcih) in teži. Ko na koncu sešteješ ves porabljen čas, morda ugotoviš, da bi bilo bolje na začetku odšteti kakšen evro več … Odločitev pa je vaša!

Srečno,
Ekipa Čarman Motosport


PREBERITE ŠE


KOMENTARJI


© 2015 - 2024 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...