Pojdi na glavno vsebino

Gašper drugič kot mehanik na dirki svetovnega prvenstva EWC na Slovaškem

Gašper drugič kot mehanik na dirki svetovnega prvenstva EWC na Slovaškem

Očitno so bili z delom pripravnika Gašperja na lanskoletni krstni preizkušnji zadovoljni, zato se je preteklo soboto, 12. maja 2018, spet pridružil slovaški ekipi Motomaxx Racing Team na dirki za svetovno prvenstvo v vztrajnostnem motociklizmu. Na dirkališču Slovakiaring se je odvila osemurna dirka, tretja v letošnji sezoni FIM svetovnega prvenstva.

Gašper: »Na dirki sem bil, podobno kot lani, zadolžen za menjavo gum, preverjanje tlaka in pravilno označevanje. A ko gre enkrat na dirki kaj narobe, je v boksu potrebno postoriti še kaj drugega. Posledice padca smo glede na velikost in izkušenost ekipe zelo hitro sanirali, a žal je našemu dirkaču nato še zmanjkalo goriva, zaradi česar smo izgubili kar precej časa. Ne glede na vse težave smo dosegli cilj: končali smo dirko in to celo ne kot zadnji!«

Ekipa Motomaxx je s 194 krogi zasedla 27. mesto. Zmagala je avstrijska ekipa YART pred GMT 94 (Francija, prav tako Yamaha) in F.C.C. TSR Honda France (vse tri ekipe so prevozile po 224 krogov!). Do cilja je prišlo 29 ekip, pet jih je odstopilo.

Fotogalerija


PREBERITE ŠE


KOMENTARJI


© 2015 - 2024 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...