Pojdi na glavno vsebino

Kaj smo počeli v 2017 in česa vam želimo v 2018?

Kaj smo počeli v 2017 in česa vam želimo v 2018?

Leto 2017 smo začeli z obiskom MotoGP testiranja v malezijskem Sepangu, kjer je prvi dan Casey Stoner 'nažgal' vse po vrsti. Dogodek je bil vsekakor zanimiv, izkušnja je popolnoma drugačna kot na pravi MotoGP dirki. Zgodaj spomladi smo se odzvali napovedim o prenovi reškega dirkališča in glede na izkušnje z ostalih evropskih novih oz. prenovljenih dirkališč objavili, kakšne gume bomo verjetno uporabljali na Grobniku po novem. No, dela so se (ne)pričakovano ustavila, a ravno pred kratkim so namesto dirkalnikov na Grobniku končno zagrmeli delovni stroji. Komaj čakamo pomlad!

Spomladi smo se zopet udeležili dogodka za motoriste na Vranskem in nastavili vzmetenje na 22 motociklih, nato pa prejeli kar nekaj pozitivnih odzivov. Hvala vsem, ki ste mirno počakali v vrsti! Sledila je še ena dirkaška izkušnja, ki je bila že dolgo na seznamu želja. Obiskali smo dirko na otoku Man! Kogar mika, smo tule zbrali nekaj vtisov in uporabnih informacij. A to je bil le ogled dirke, medtem ko se je Gašper junija prvič v življenju udeležil dirke svetovnega prvenstva – kot mehanik! S slovaško ekipo so na vztrajnostni dirki dosegli zastavljeni cilj – končati dirko. Gašper: »Zame je bila to odlična izkušnja, spoznal pa sem veliko ljudi iz svetovne dirkaške scene, s katerimi bomo še sodelovali. Kljub vsem težavam in uvrstitvi na rep so bili na koncu vsi v ekipi presrečni in zadovoljni z razpletom.«

Poleti smo zaključili enega pomembnejših projektov v naši delavnici in na dirkališče Grobnik pripeljali čudovitega Ducatija 1299 Panigale S Anniversario, predelanega v pravi superbajk dirkalnik. Delati s tako vrhunskimi komponentami je res v veliko veselje. V juliju smo znamkam Wilbers, K-Tech in Öhlins dodali še Bitubo ter se kasneje udeležili dvodnevnega šolanja. Verjemite, da imajo tudi Italijani zanimive in zelo kakovostne izdelke, predvsem pa posvečajo veliko pozornost segmentu, ki ga s prej omenjenimi znamkami do zdaj nismo pokrivali – skuterjem.

Septembra smo se navidezno približali Ljubljani in našim tamkajšnjim strankam, ki se lahko po motocikel pripeljejo kar po novi liniji ljubljanskega potniškega prometa (če jim ga v sklopu zimske servisne akcije ne dostavimo mi). Dirkaških izletov pa kar ni bilo konec: jeseni smo imeli čast vstopiti v kamion proizvajalca vzmetenja K-Tech na dirki britanskega prvenstva superbike. Spet edinstvena izkušnja, katere rezultat je nekaj nove specializirane opreme v domači delavnici.

In ko smo od bradatih stricev izvedeli, da ste bili pridni, smo otrokom v OŠ Sora podarili dva kavča, našim strankam pa 100 koledarjev.

Želimo vam veselo decembrsko praznovanje in da bi v letu 2018 imeli dovolj poguma, da boste počeli čim več tistega, kar si iskreno želite sami.

Ekipa Čarman Motosport


KOMENTARJI


© 2015 - 2024 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...