Pojdi na glavno vsebino

Kaotična krstna dirka v prvenstvu Alpe Adria dobra šola za Božiča

Kaotična krstna dirka v prvenstvu Alpe Adria dobra šola za Božiča

David Božič je kot član ekipe Čarman Motosport svojo krstno dirko v prvenstvu Alpe Adria končal izven želene deseterice, tako da si bo celotna ekipa dirko, začinjeno z nestanovitnim vremenom in prekinitvami, zapomnila predvsem kot dobro izkušnjo.

Prva gostiteljica letošnjega regijskega prvenstva Alpe Adria je bila Slovaška s 5.922 metri dolgo stezo Slovakiaring. Dva petkova treninga sta se začela v suhem vremenu, nato pa se je ulilo in organizator je enega izmed treningov zaradi preveč vode na dirkališču celo odpovedal. »Na prostih treningih sem hotel narediti čimveč krogov, saj z BMW-jem še nisem bil na tej pisti. Na prvem in drugem treningu sem dosegel šesti oziroma osmi čas,« je povedal David Božič.

Po jutranjem dežju se je v soboto proga začela sušiti in na kvalifikacijah je Božič dosegel osmi najboljši čas v razredu Superstock 1000. Štartal je odlično in že v prvem krogu potegnil do tretjega mesta, nakar so dirko zaradi dežja prekinili. Po menjavi gum je dež prenehal in tik pred štartom so se vse slovenske ekipe, tudi Čarmanova, odločile zadnjo gumo zamenjati za gladko, kar pa so organizatorji kaznovali s kazensko vožnjo skozi bokse. Božič je sicer zapeljal v bokse, a žal prepozno in tako poleg izgubljenega časa dobil še dodatnih dvajset sekund pribitka. »Na koncu bi bilo bolje, če bi ostal na pisti in dobil le tistih dvajset sekund,« je povedal Božič, ki je prvo dirko končal na štirinajstem mestu.

Za štart nedeljske dirke je veljal čas s sobotne dirke, kar je pomenilo dvanajsto štartno mesto. Po slabšem štartu Božič kar ni mogel najti pravega ritma in je enajst krogov dolgo dirko končal na trinajstem mestu. V državnem prvenstvu je David Božič zasedel tretje oziroma drugo mesto.

»Rezultat še ni takšen, kot bi si ga v ekipi želeli, zato lahko rečem predvsem to, da smo se na tej kaotični dirki vsi zelo veliko naučili. V soboto nismo mogli predvideti vremena niti za pet minut naprej, nato prekinitev, menjava gum v zadnjem hipu, kazni … Ampak razmere so bile za vse enake, zato se ne smemo pritoževati nad vremenom. Zagotovo bo šlo na Panoniaringu bolj gladko,« pa je misli strnil vodja ekipe in mehanik Gašper Čarman.

Naslednja dirka bo 5. junija na madžarskem dirkališču Panoniaring.

Povezave:


PREBERITE ŠE


KOMENTARJI


© 2015 - 2024 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...