Pojdi na glavno vsebino

Po SSP300 dirki na Pannonia Ringu: ko na 400-kubičnem motorju vzljubiš prej nepriljubljeno pisto

Na madžarskem dirkališču Pannonia Ring se je v organizaciji 2n'Race odvil dirkaški dan, kakršnih si lahko samo želimo. Dobra organizacija, veliko dobre volje, številčna dirkaška zasedba in še sončno vreme so recept za uspeh - ko pa k temu dodamo še malo padcev in okvar, si pravzaprav težko želimo še več. Kar se dirkaškega sveta tiče, bi se Slovenci lahko v marsičem zgledovali po Madžarih: pri njih je razred SSP300 pod pokroviteljstvom države (!) in lokalnega zastopnika za Kawasaki zelo, zelo živ - na dirkah se pojavi XXXX (TU MI MANJKA MALO VEČ INFO, A MAŠ KAK KORISTEN LINK, KER JST NISEM KAJ PAMETNEGA NAŠEL V ANGL). Njihova scena nam je lahko v vzpodbudo, da se marsikaj da, če se hoče (na žalost le želje dirkačev niso dovolj).

Tokrat smo vozili skupaj z razredom Supersport 600, ki nas na naše veselje niso prehitevali za cel krog. Na dirki so se nam pridružili izjemno hitri mladi dirkači iz šole Gaborja Talmatsija, ki je leta 2007 osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu GP 125, Gabor pa nam je tudi podelil pokale.

Na kratko o dirki: na kvalifikacijah, žal sem spet odpeljal le nekaj krogov, sem dojel, da sem že malo pozabil, kako si na tem dirkališču sledijo ovinki. Od zadnjih dirk na tej pisti je minilo že vsaj desetletje, res pa je tudi, da na tem dirkališču nikoli nisem preveč užival. Zdaj, na 399-kubični Ninji, se je to spremenilo - v vožnji sem iz kroga v krog bolj užival. (MESTO NA KVALIFIKACIJAH?????) No, brez izgovorov - na dirki so bili fantje preprosto prehitri. Pohvalil bi odlično vožnjo (MLADEGA??? ZAKAJ GA OMENJAMO, A JE NOV, A JE 'NAŠ'? :) ) Gašperja Hudovernika, ki je po manjši napaki izgubil stik s skupino, ki mu omogočila dober tempo (in s tem trening). Jaz sem se celo dirko vozil bolj ali manj sam in v cilj pripeljal na X. mestu.

 


KOMENTARJI


© 2015 - 2021 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...