Pojdi na glavno vsebino

Tri zmage in nov osebni rekord Božiča na Grobniku: 1:31,465

Tri zmage in nov osebni rekord Božiča na Grobniku: 1:31,465

Pretekli konec tedna se ni dirkalo le v Maleziji, ampak tudi na Grobniku. Med 23. in 25. oktobrom 2015 je na reškem dirkališču potekala zadnja letošnja runda Action Bike, v sklopu katere so sta se odvili dve klasični in ena vztrajnostna dirka. Nedeljsko dirko je organizator posvetil pokojnemu dirkaču Igorju Slemeniku.

Poroča član dirkaške ekipe Čarman Motosport:
»Na petkovih kvalifikacijah v hladnem vremenu in rahli burji sem si izboril najboljši štartni položaj. Štart na dirki mi je uspel malo slabše, a sem se že v prvem krogu prebil na drugo mesto in se podal v boj za zmago. V petem krogu sem prevzel vodstvo in ga s hitrimi časi (najhitrejši čas kroga 1:31,877) obdržal do konca dirke.

V soboto so potekale kvalifikacije za vztrajnostno dirko. Z ekipo, v kateri sta bila še Ivan Hrženjak in Ante Božić, smo dosegli drugo štartno mesto. Dirko sem začel jaz in kmalu prevzel vodstvo. Po 29 krogih me je zamenjal Ivan in v 25 krogih še povečal prednost pred zasledovalci, nakar se je med menjavo pri uvozu v bokse zapletel z enim od počasnejših voznikov in padel. K sreči se ni poškodoval, smo pa izgubili kar nekaj sekund. Tukaj se je pokazalo, da je koristno, če je mehanik dober tekač (bravo, Gašper :) ). Tretji je šel na stezo Ante in z odlično vožnjo zaključil dvourno dirko na prvem mestu s prednostjo enega kroga pred drugouvrščeno ekipo.

Ker so se za nedeljsko dirko upoštevale sobotne kvalifikacije (dopoldne smo odpeljali le trening), sem dirko začel z drugega mesta. To je bila najboljša dirka v letošnji sezoni, saj sem v osmih krogih kar šest krogov odpeljal hitreje od osebnega rekorda na Grobniku. Moj novi osebni rekord je zdaj 1:31,465. Rezultat je dokaz, da nam je uspelo motocikel s pomočjo Gašperja Čarmana nastaviti res vrhunsko. Še posebej bi izpostavil odlično delovanje K-Tech vzmetenja. Hvala za podporo!«

Davidu iskreno čestitamo za VRHUNSKI čas kroga ter za vse tri zmage!

Ekipa Čarman Motosport

Celotno galerijo fotografij najdete na Facebook strani Čarman Motosport:

 

David Božič do treh zmag in novega osebnega rekorda na Grobniku >>> http://www.carman-motosport.si/aktualno/tri-zmage-in-nov-osebni-rekord-bozica-na-grobniku-131465.html

Posted by Čarman Motosport on 26. oktober 2015

PREBERITE ŠE


KOMENTARJI


© 2015 - 2024 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...