Pojdi na glavno vsebino

Vzmetenje Öhlins

Vodilnega podjetja na področju vzmetenja za športne motocikle verjetno ni treba posebno predstavljati, saj Ӧhlins že dolga leta velja za prestižno znamko, ki motoristom ponuja le najboljše. A naj vseeno na kratko osvežimo vaše znanje – da boste lažje razumeli, zakaj smo v delavnici Čarman Motosport tako ponosni na pooblaščeni servis in prodajo izdelkov te švedske znamke.

Podjetje Ӧhlins Racing AB je leta 1976 ustanovil Kenth Ӧhlin, ki je menil, da imajo motorji za motokros veliko več moči, kot jo lahko prenese vzmetenje. Že dve leti kasneje je Gennady Moiseev na vzmetenju Ӧhlins osvojil prvi naslov svetovnega prvaka in od takrat do leta 2007 je na njihovem vzmetenju zabeleženih več kot 200 naslovov svetovnih prvakov v vseh panogah motošporta: od motokrosa, endura do cestnohitrostnih prvenstev WSBK in MotoGP, prav tako izdelujejo vzmetenje za dirkalne avtomobile, štirikolesnike in motorne sani. Kako napredno je podjetje na svojem področju pove podatek, da so v svoji delavnici v Jönköping na Švedskem že leta 1984 pričeli razvijati elektronsko nastavljivo vzmetenje. Tudi zato danes veljajo za vodilnega igralca na področju pametnega vzmetenja.

Leta 1986 je potencial podjetja zaznal japonski proizvajalec motociklov Yamaha Motor in kupil 75-odstotni delež, nakar je leta 2007 večinski delež (95 %) zopet prevzel ustanovitelj. Danes ima podjetje z 280 zaposlenimi svoja predstavništva v več kot 50 državah po celemu svetu. Njihove v zlato obarvane komponente najdemo na serijskih motociklih Aprilia, BMW, Ducati, Yamaha, Triumph in še drugih. Kdo vse je zmagoval na vzmetenju Ӧhlins, si lahko ogledate na njihovi 'steni slavnih'

V delavnici Čarman Motosport nudimo prodajo, servis, obnovo in nastavitev vseh izdelkov Ӧhlins za motocikle. Za več informacij nas kontaktirajte.

Servis vzmetenja Ohlins.

 


© 2015 - 2023 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...