Pojdi na glavno vsebino

Čarman Motosport svetuje: Pred zimo poskrbite za zaščitno opremo

Zdaj, ko ste sveže servisiran, očiščen in podmazan motocikel dvignili na stojalo in pokrili z rjuho, si v tem deževnem vremenu vzemite čas in poskrbite še za svojo zaščitno opremo.

Spodnjice menjate vsak dan. Kdaj pa ste zadnjič očistili notranjost čelade? Pomislite, kolikokrat se v čeladi potite, kihate, smrkate, … V kolikor notranjost vaše čelade ni v celoti odstranljiva (in pralna), je dobra alternativa Motulov sprej 'Helmet Interior Clean'. Z njim lahko globinsko očistite, razkužite in nevtralizirate vonj notranjega oblazinjenja. Kako? V navodilih za uporabo piše, da preprosto pošpricate notranjost čelade in počakate, da se posuši. Mi dodajamo, da je čelado fino obrisati s čisto krpo. Ker je izdelek dermatološko preizkušen, ni škodljiv za kožo. Priporočamo tudi, da odstranite vizir, ga očistite s toplo vodo (ne uporabljajte agresivnih čistil!), z mokro krpo očistite tudi vsa tesnila in mehanizme (odpiranje vizirja, zračniki) in jim privoščite kanček silikonskega olja ali spreja.

Video navodila (v angleškem jeziku):



Nekaj zimske nege privoščite usnjeni jakni, kombinezonu, rokavicam in obutvi. Po tem, ko ste jih očistili z mokro krpo in posušili, vse usnjene dele namažite z Motulovo kremo za nego usnja 'Perfect Leader' ali kakšno drugo kremo, lahko tudi z Niveo. Motulov profesionalni izdelek sestavljajo milo iz olivnega olja, glicerinovo in terpentinovo olje. Usnje se bo lepo zasvetilo, postalo bo mehkejše in bolje odporno proti vodi.

Video navodila (v angleškem jeziku):


Čista oprema naj vas zaščitena pred prahom (čelada v vrečki iz blaga, ostala oprema pokrita z rjuho) počaka v suhem prostoru. Boste videli, kako boste spomladi veseli našega nasveta in svojega truda.

Oba Motulova izdelka za nego motoristične opreme imamo trenutno na zalogi in sicer po ceni 11,00 EUR za Helmet Interior Clean oziroma 11,20 EUR za Motul Perfect Leather.

Ekipa Čarman Motosport


PREBERITE ŠE


KOMENTARJI


© 2015 - 2024 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...