Pojdi na glavno vsebino

Foto: v zakulisju MotoGP testa v Sepangu

Foto: v zakulisju MotoGP testa v Sepangu

Gašper je izkoristil priliko in šel od blizu pogledati, kaj se dogaja na prvem uradnem letošnjem MotoGP testu v malezijskem Sepangu. Takole je povedal:

»Doživetja se nikakor ne more primerjati s pravo MotoGP dirko. Tribune so skoraj prazne, nikjer ni nobenih stojnic, kjer bi lahko kupil kakršenkoli spominek. Ne moreš nabaviti nobene kape, majice. Tudi hostes ni nobenih. Boksi so postavljeni le provizorično, toliko, da so ekipe med seboj ločene.

Prvi dan me je presenetilo, kako malo krogov so naredili tovarniški dirkači. Veliko več krogov so naredili testni vozniki, izmed katerih je vse presenetil Casey Stoner, ki je nažgal vse po vrsti.

Danes, ko je na sporedu drugi dan testiranj, je bila proga zjutraj še mokra, vozniki in mehaniki so počivali, menjali komponente, dajali intervjuje …

Ni pa kar vse odprto javnosti. Seveda moraš imeti za dostop v bokse posebno dovolilnico pa še tam se nekatere stvari skrivajo. Zanimivo je bilo, ko sem skozi priprta vrata garaže opazil Rossijev hrbet. Ko sem še malo počakal, sem videl, da so ga tehtali v popolni bojni opremi. Valentino se je pogovarjal z nekim japonskim inženirjem in slišal sem, da ima dirkač po dirki približno pol kilograma manj! Če bi kdo rad shujšal, zdaj ve. Ko je Valentino opazil, da spremljam pogovor, se je nasmejal in z roko pokril zaslon na tehtnici.

Precej skrivnostni so tudi v ekipi Ducatija. Na včerajšnji tiskovni konferenci so novinarji spraševali o tem, zakaj imata tovarniška dirkalnika različno postavljen izpušni sistem in kaj je tista škatlica v zadnjem delu motocikla pa se je Jorge precej spretno izmikal točnemu odgovoru. Vsak tovarniški dirkač ima namreč dva med seboj različna dirkalnika.

Zjutraj je bila pista mokra od včerajšnjega dežja, zato so nataknili dežne gume. Trenutno sicer ne dežuje.

Na prizorišču je veliko televizijskih ekip – tudi slovenska z Gabrom Keržišnikom na čelu, zato lahko pričakujete reportažo na POP TV. Jaz pa žal moram zapustiti prizorišče. Bilo je zelo zanimivo spremljati, komaj čakam začetek prvenstva.«

Fotogalerija


PREBERITE ŠE


KOMENTARJI


© 2015 - 2024 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...