Pojdi na glavno vsebino

Predstavljamo mladega motokrosista Miha Vrha iz društva MX Bistrc

Predstavljamo mladega motokrosista Miha Vrha iz društva MX Bistrc

Tokrat vam bomo v blogu na kratko predstavili mladega motokrosista iz društva MX Bistrc, ki se udeležuje slovenskega državnega prvenstva, pokalnega prvenstva in dirk pod okriljem MZS, nekaj izkušenj pa je nabral tudi v tujini. Danes desetletni Miha Vrh je vragolije na dveh kolesih uganjal že pri starosti dveh let – seveda takrat še s poganjalčkom, le leto kasneje pa je prvič zapeljal motorni štirikolesnik, medtem ko se je v motokros dokončno zaljubil pri še ne dopolnjenih štirih letih – takrat je zapeljal bratov mini kros motor.

Njegov prvi motor je bil KTM 50 SX (letnik 2006), svoje prve dirke pa se je udeležil s Husqvarno CR 50 (2011) – na Brniku je že na krstni dirki osvojil drugo mesto. Nato je spet zamenjal 'barvo' in v sezoni 2016 dirkal na KTM-u 50SX (2015), oranžni barvi pa je ostal zvest do sezone 2017, ko je postal prvak tako v državnem, pokalnem kot v MZS prvenstvu. Ker je 50-kubični mini kros že prerastel, zdaj dirka na 65-kubičnem KTM-u in trenutno tako v državnem kot rekreativnem prvenstvu zaseda šesti mesti, izkušnje pa je nabiral tudi na dveh dirkah na evropskih stezah.

Motocikel je tako rekoč brez predelav – razen vzmetenja. Za servis in predelave že od samega začetka skrbi delavnica Čarman Motosport in pokazalo se je, da je po prvi predelavi 65 SX Miha izboljšal čas kroga za dve sekundi, po drugi pa še za tri sekunde.

Za pripravo malega dirkalnika sicer skrbi oče Peter, pomaga pa tudi Mihov starejši brat Timotej. Ob tem pa ne smemo pozabiti na moralno podporo in razumevanje mame Ester – brez njene pomoči bi bili rezultati nedosegljivi.

Miha vsaj dvakrat na teden trenira na motorju, večinoma na domači progi društva MX Bistrc, poleg tega pa trikrat tedensko trenira atletiko, enkrat na teden pa smučarsko telovadbo. Poleg omenjenega starša skrbita za aktivno preživljanje prostega časa: vsi radi kolesarijo, hodijo v hribe, smučajo, plavajo in delajo vaje za moč. Miha pri tem ni potrebno posebno vzpodbujati, saj uživa v vsem, kar je povezano s športom, ob tem pa se zaveda, da je zanj kljub vsemu na prvem mestu šola, kjer je priden in uspešen.

In cilji? Miha si želi postati državni prvak v razredu 65 cm3 in se preizkusiti na še kakšni dirki po Evropi, pri čemer pa se oče zaveda, da takšnih zalogajev družina sama ne bo zmogla.

Miha, želimo ti uspešno športno kariero brez poškodb!

foto: Miha Vrh osebni arhiv

Fotogalerija


PREBERITE ŠE


KOMENTARJI


© 2015 - 2024 Čarman motosport d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Piškotki

Produkcija: boomerank

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...